مدیرکل هواشناسی استان یزد:

منشا ریزگردهای طوفان یزد داخلی است

لینک کوتاه

مدیر کل هواشناسی استان یزد منشا اصلی این گرد و غبارها داخلی خواندو اعلام کرد ورزش باد از سمت غرب و استان اصفهان وارد یزد شد و کاهش شدید دید ایجاد کرد و میزان دید را در برخی از نقاط به پنج متر رسید.

به گزارش طلوع یزد،رضا برهانی عصر دیروز در نشست با خبرنگاران استان یزد با تأکید بر اینکه رسانه‌ها بازوی اصلی دستگاه‌های اجرایی استان هستند و نمی‌توان بدون همکاری خبرنگاران خدمت‌رسانی به مردم را با موفقیت انجام داد.

وی گفت: نوع فعالیت مجموعه هواشناسی ویژه بوده و بخش عمده‌ای از کار اطلاع‌رسانی این سازمان باید توسط رسانه‌ها انجام شود بنابراین نیاز به تعامل لازم است و باید اطلاعات با دقت کامل به مردم رسانده شود.

مدیرکل هواشناسی استان یزد بیان کرد: انتظار داریم که خبرنگاران و خبرگزاری‌ها اطلاعات ناقص و خام برخی از سایت‌ها و شبکه‌ها را مدیریت کرده و با نشر اطلاع‌رسانی دقیق در این حوزه به مردم و دستگاه‌های خدمت‌رسان کمک کنند.

برهانی ادامه داد: امروز 85 تا 90 درصد پیش‌بینی‌های هواشناسی قابل اعتماد است چرا که سامانه‌ها تحت شرایط و عوامل متعددی متغیر هستند و با توجه به شرایط اقلیمی استان و دور بودن از آب‌های آزاد پیش‌بینی‌ها با خطا مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: ابزارهای هواشناسی ما در استان یزد مطابق استانداردهای هواشناسی بوده و از 96 تا 72 ساعت قبل پیش‌بینی هوا ممکن است.

مدیرکل هواشناسی استان یزد افزود: استراتژی و منبع انرژی جو که سامانه‌های هواشناسی را معین می‌کند اقیانوس‌ها هستند؛ با توجه به اینکه پیش‌بینی‌ها بر اساس آب‌های اقیانوسی انجام می‌شود کشورهای نزدیک به اقیانوس‌های آزاد پیش‌بینی‌های دقیق‌تری دارند و هر چه به سمت عرصه‌های میدانی می‌رویم تاثیرات محلی و سایر شاخص‌های جغرافیایی پیش‌بینی‌ها را پیچیده‌تر کرده و خطاها در عرض میانی افزایش می‌یابد.

برهانی تصریح کرد: در استان یزد 96 ایستگاه هواشناسی داریم که بر اساس نیازهای متفاوت به منظور باران‌سنجی، کشاورزی و اهداف خاص احداث می‌شوند.

وی ادامه داد: 32 مورد ایستگاه خودکار در استان راه‌اندازی شدند که این ایستگاه‌ها سبب کاهش خطاها توسط نیروهای انسانی شده و وابستگی را به نیروی انسانی کاهش می‌دهند، همچنین داده‌ها به طور پیوسته در شبانه روز و در کمتر از 10 دقیق کسب می‌شود.

وی افزود: 82 ایستگاه اقلیم‌شناسی، سینوپتیک و باران سنجی، سه ایستگاه غبارشناسی در شهرستان‌های میبد، یزد و بافق، سه ایستگاه کشاورزی و پنج ایستگاه با کاربری خاص دما، باد و دیگر موارد است.

برهانی عنوان کرد: از ابتدای مهرماه تاکنون به طور میانگین 53 میلی متر بارندگی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 8 میلی متر کاهش یافته است که حدود 14 درصد کاهش بارندگی را نسبت به شرایط نرمال نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: از ابتدای مهرماه تاکنون شهرستان تفت با 83 میلی‌متر بارش بیشترین میزان بارش و شهرستان ابرکوه با 32 میلی‌متر کمترین بارش را داشته است.

برهانی در مورد گرد و خاک وی عنوان کرد: بیشترین سرعت ثبت شده از میزان باد 115 کیلومتر بر ساعت در اسفندآباد بوده همچنین ندوشن، مبید، ابرکوه و بهاباد سرعت وزش باد بالای 100 کیلومتر بر ساعت بوده است.

برهانی با بیان اینکه در سال‌های اخیر با تغییر اقلیم در استان و کشور مواجه بودیم گفت: بارش‌ها در استان کم است اما گاها در مدت زمان کوتاهی شاهد موج بارندگی سیل‌آسا و روان آب‌ها هستیم که لازم است مدیریت آب شود.

ادامه داد: آن چه که در بارندگی‌ها مهم است مدیریت صحیح آبخیزداری‌ها است تا از بارندگی‌های کم و منابع آبی محدود استان استفاده درست و بهینه صورت گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید نمایش داده خواهد شد.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply. این سایت توسط ریکپچا محافظت می شود و خط مشی رازداری و شرایط خدمات گوگل اعمال می شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *