در آیین تجلیل از برگزیدگان صنعت و معدن یزد از برترین های سال 1400 یزد تقدیر شد

لینک کوتاه

آیین تجلیل از برگزیدگان صنعت و معدن استان یزد با هدف تقدیر از واحدهای نمونه صنعتی و معدنی و پیشکسوتان استان در سال 1400 با حضور و سخنرانی مقامات عالی رتبه کشور، مسئولان ارشد استان و بزرگان صنعت و معدن یزد برگزار شد.

به گزارش طلوع یزد به نقل از روابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد، عصر پنج شنبه، نوزدهم اسفندماه ماه، آیین تجلیل از برگزیدگان صنعت و معدن یزد با حضور قائم مقام وزیر صمت، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، استاندار، نمایندگان یزد و اردکان در مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان ارشد اجرایی و قضایی و بزرگان صنعت و معدن به میزبانی خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد برگزار شد.

ثبات اقتصادی، آرزوی تولید کننده است

سیدعلی اکبر کلانتر در ابتدای این نشست پس از خیر مقدم به قائم مقام وزیر صمت و همچنین رئیس خانه صمت ایران و تشکر از استاندار یزد به جهت توسعه رویکرد حمایتی از تولید و ابراز تشکر مضاعف از دبیر اجرایی و همکاران خانه صنعت و معدن یزد که با وجود تعویق چندباره به دلیل شرایط کرونایی بالاخره این مراسم را با نظم و شکوه برگزار کردند، خواستار نگاه جدی‌تر مسئولین به عرصه تولید و دغدغه های تولید کنندگان شد و اظهار داشت: در سال‌های اخیر نگاه به تولید و تولید کننده نزد مقام‌های ارشد کشور بهتر شده است اما باید این نگاه به مقام‌های میانی و اجرایی نیز گسترش یابد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد با اشاره به اینکه ریسک و زمان بازگشت سرمایه از خصیصه‌های تولید است، ادامه داد: تولید پر از ریسک است؛ از طرفی تولید کننده زمان زیادی حداقل بین سه تا پنج و گاهی هفت سال را تا برگشت سرمایه‌اش سپری می‌کند و از طرف دیگر بدلیل شرایط کلان اقتصاد کشور در این دوره با فراز و نشیب های زیادی مواجه می شود که گاه ویرانگر بوده و ممکن است به تعطیلی کارخانه و کار و کسبش منتهی شود. بنابراین “ثبات اقتصادی” آرزوی تمام تولید کنندگان برای پیاده سازی و اجرای برنامه‌های اقتصادی است.

تولید، نگاه حمایتی و پدرانه می‌طلبد

کلانتر با تاکید بر اهمیت توجه بیشتر به فعالیت‌های اقتصادی مولد، اظهار داشت: فعالیت‌های تولیدی در یک اقتصاد سالم علاوه بر چند برابر کنندگی بازگشت سرمایه، ایجاد اشتغال مستقیم و جانبی و القایی، افزایش درآمد ناخالص ملی عاملی برای جذب ارز به داخل کشور است و نقدینگی و تسهیلات در حوزه تولید، ابدا باعث ایجاد تورم نمی‌شود. بنابراین باید به این بخش توجه بیشتری شود و در واقع تولید نگاه پدرانه و حمایت بیشتری می‌طلبد.

وی تولید کنندگان را ایثارگران جنگ اقتصادی خواند و افزود: تولید کننده را می‌توان چون فرزند نان آور خانه تصور کرد که پس از بازگشت به خانه پس از ساعت ها کار سخت انتظار دارد با استقبال روبرو شود نه اینکه خدای نکرده با اخم و ترشرویی از او استقبال شود. تولید کننده‌‌‌ها ایثارگران سال‌های سخت تحریم اقتصادی هستند و حالا که آنان را به مثابه سرداران جنگ اقتصادی می‌خوانیم و کارگران و مهندسین تولید را افسران و سربازان خط اول این جنگ، پس باید مانند دوران جنگ از ایشان مراقبت کنیم. اگر تولید کننده‌ای در مرحله‌ای به مشکل برمی‌خورد؛ باید حمایت شود چرا که او شجاعانه در خط اول این جنگ قرار گرفته، ریسک کرده و هست و نیستش را برای این نبرد نابرابر به میدان آورده است.

با همراهی در پروژه انتقال آب به استان به فکر سال های سخت بی آبی باشیم

کلانتر با تاکید بر اینکه چالش اصلی استان و کشور مسئله آب است، بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در پروژه انتقال آب شیرین از دریای عمان به استان، دعوت و خاطرنشان کرد: با همت استاندار و نماینده یزد و سایر مسئولین، سهمیه خوبی برای شیرین سازی و انتقال آب به استان یزد مصوب شده و قرار است این مگا پروژه‌های در قالب یک شرکت 100 درصد خصوصی به مرحله اجرا درآید و من بسیار امیدوارم و از همه عزیزان همکارحوزه صنعت و معدن می خواهم از این فرصت استفاده کنیم و با مشارکت و سرمایه گذاری در این پروژه نجات و ادامه حیات استان عزیزمان چه در حوزه صنعت، چه زیست اقتصادی و معیشت مردم همانطور که پدران و پیشینیان ما با ایجاد ده ها کیلومتر قنات در اعماق زمین آب را به یزد منتقل کردند ماهم را آنها ادامه دهیم و سختی سال‌های بی‌آب آینده را با اجرایی کردن این پروژه کم کنیم.

خانه صنعت و معدن می‌تواند الگویی برای واگذاری امور به بخش خصوصی باشد

محمد صادق مفتح در این نشست با ابراز خرسندی از حضور در جمع تولیدکنندگان و صنعتگران استان یزد، اظهار داشت: محور اقتصاد کشور در سال آینده به طور ویژه در دست صنعتگران و معدنکاران بوده و دولت در مسیر گشایش تولید حسابی بزرگ باز کرده است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی با اشاره به اینکه خانه‌های صنعت، معدن و تجارت بعد از ادغام وزارتخانه‌های بازرگانی و صنایع تشکیل شد، افزود: جای یک نهاد در دولت خالی بود که کارهای اجرایی مرتبط به صنعت را به دست متولیان بخش خصوصی بسپارد و این خواسته در خانه صنعت متبلور شد.

مفتح یادآور شد: تاکنون بالغ بر 80 تفاهمنامه در این راستا امضا شده اما کافی نیست و باید آن را توسعه دهیم و خانه صنعت و معدن می‌تواند الگویی در مسیر واگذاری امور به بخش خصوصی باشد. هرچند خانه‌های صنعت، معدن و تجارت بدون جریان مالی و با صفر ریال هزینه اداره می‌شوند اما بنده معتقدم در زمینه تامین بودجه برای اجرای مسئولیت های خانه‌های صنعت هنوز ابتدای کاریم و حتما یک طرح و برنامه مالی در این رابطه خواهیم داشت.

افزایش تولید، تنها راه مهار تورم و گرانی است

این مقام مسئول افزایش تولید را تنها راه مهار گرانی و تورم دانست و گفت: برای مهار تورم و گرانی راهی جز افزایش تولید نداریم و این مهم رویکرد اصلی دولت در سال آینده است. اگر حجم تولید را افزایش ندهیم، تورم، گرانی و افزایش قیمت باز هم ادامه خواهد یافت. بنابراین یکی از جهت گیری های اصلی دولت، افزایش تولید ناخالص ملی است.

وی در ادامه با اشاره به مواجهه کشور با تحریم‌های بی سابقه بیان کرد: در 40 ساله انقلاب، سه بار قله‌هایی از تورم را پیمودیم. در سال 74 تورم بالای 50 درصد که هنوز رکورددار است، تورم سال 83 و دیگری هم تورم چهار سال اخیر با نرخ بالای 35 درصد که در تاریخ این کشور بی‌سابقه است.

مفتح با اشاره به اینکه فشار مضاعف به مردم حاصل ناتوانی دولت در ساماندهی افزایش قیمت‌ها در چهارسال اخیر بوده است، اظهار کرد: بر اساس تقسیم بندی دولت راجع به سهم تولید ناخالص ملی، برای بخش صنعت، معدن و تجارت هشت درصد سهم دیده شده و این یعنی این بخش باید هشت درصد افزایش تولید ناخالص ملی داشته باشد.

نقدینگی و تامین مواد اولیه صنایع، دغدغه جدی دولت

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در ادامه تصریح کرد: رسیدن به این میزان افزایش، مستلزم حل دو مشکل جدی است؛ یکی نقدینگی و دیگری تامین مواد اولیه که برای هر دو برنامه ریزی‌هایی در دست تدوین است.

وی در ادامه افزود: بایستی نقدینگی در مسیر اقتصاد مولد استفاده شود. در مقطعی نقدینگی و سرمایه گذاری از بخش تولید خارج شد و به سایر بخش‌ها رفت که این رقم باید با بهره وری بالا به بخش تولید بازگردد.

مفتح در مورد تغییر پارادایم دولت در زمینه تامین 100 درصدی مواد اولیه نیز بیان کرد: دولت در زمینه تامین مواد اولیه تغییر رویکرد دارد به این معنا که اکنون یکسری تولیدکننده و یکسری مصرف کننده مواد اولیه داریم؛ اگر تولیدکننده مواد اولیه نتواند تمام مواد اولیه مورد نیاز را تامین کند، بقیه را با اتخاب و اولویت خودش از خارج از کشور وارد می‌شود و اگر چنین نشد، کمبودها توسط یک تضمین‌گر بازار به کشور وارد و در نظام بورس عرضه خواهد شد. این تغییر رویکرد اساسی و اصولی است که دولت آن را پیگیری می‌کند زیرا دولت معتقد است که هیچ تولیدکننده ای نباید معطل مواد اولیه باشد و نباید برای آن وارد نظام حواله نویسی شود زیرا این امر سرمنشأ امضای طلایی و فساد اداری است.

صنعتگران یزدی، مایه فخر و مباهات هستند

سید عبدالوهاب سهل آبادی در این نشست اظهار داشت: یزد شهری است که قرن‌ها پیش مردمش آن را در وسط کویر، در کنار طوفان‌های مهیب، در سرزمینی که حتی آب نبود، با غیرت و همیت آباد کردند؛ امروز پرورنده افرادی است که در طول تاریخ با اشراف به محیط اجتماعی خود نسبت به رفع مشکلات اجتماع شان همت ورزیده‌اند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، صنعتگران یزدی را پای کار خواند و تصریح کرد: صنعتگران در یکی دوسال گذشته ثابت کردند که همراه مردمند و آنچه در توان داشتند را در سبد اخلاص قرار داده و به مردم کشور اثبات نمودند که ما کنار شماییم. این صنعتگران و تولید کننده‌ها بودند که در شرایط کرونا نیز به کشور کمک کردند و دست به تولید زدند. ما برای اینگونه بودن به خود می‌بالیم. این عزیزان مایه فخر و مباهات ما هستند.

تورم حاصل از افزایش 57 درصدی حقوق، شکلی بر مشکلات کارگران

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش 57 درصدی حقوق کارگران، اظهار داشت: تایید شد که در سال 1401 با افزایش 57 درصدی حقوق کارگران مواجه باشیم. این افزایش حقوق منجر به تورم بالا و بی‌سابقه خواهد شد که هرگز نمی‌توان آن را کنترل کرد. شرایط کارگران نه تنها بهتر نخواهد شد که افت نیز خواهد کرد. درخواست من از شما بررسی این مسئله به شکل عمیق‌تر است.

وی همچنین با اشاره به شرایط پیچیده و سختگیری‌های بیمه ای، شرح داد: ما در بخش درمانی کارگران با مشکلات جدی مواجهیم. چه کسی از سر بیکاری دست به عمل قلب باز یا پیوند کلیه خواهد زد که قوانین این چنین سخت و دست و پاگیرانه مقابل بیمار وجود دارد؟

سهل آبادی همچنین با اشاره به لزوم صیانت از سلامت صنعتی یزد، از مدیران استان خواست با تعمیق در بحث استراحت دادن به منابع جلوی ضررهای بهره‌برداری پیاپی را بگیرند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در آخر تعالی صنعت را حاصل تلاش صنعتگر خواند و از مدیران خواست تا در وضعیت نسبتا آرام فعلی برای ثبات و رشد تلاش کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید نمایش داده خواهد شد.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply. این سایت توسط ریکپچا محافظت می شود و خط مشی رازداری و شرایط خدمات گوگل اعمال می شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *