اقدامات ویژه بسیج سازندگی دراستان یزد/ خدمت بیمنت به مردم از هدفهای رزمایش فاطمی است
سرهنگ صادقی گفت:امروز بسیج سازندگی در محور خدمات جهادی، خدمت رسانی، محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی فعالیت میکند چراکه به فرموده مقام معظم رهبری فقط با انجام فعالیتهای جهادی و انقلابی میتوان پیشرفت جمهوری اسلامی را رقم.
به گزارش خبرنگارطلوع یزد، فعالیتهای بسیج سازندگی در سال ۱۳۶۳ به منظور کمک در امر سازندگی به ویژه عمران و آبادانی روستاها آغاز شد که اجرای صدها طرح عمرانی را از نتایج این تلاشها دانست. با اوجگیری جنگ تحمیلی، فعالیتهای بسیج سازندگی کمرنگ شده و توجه اصلی به جنگ معطوف گردید.
پایان جنگ و آغاز دوره جدید فعالیتهای بسیج سازندگی در سال ۱۳۶۹ به منظور بهرهگیری از نیروی جوانان کشور با سازماندهی مناسب همراه شد و واحد بسیج سازندگی به صورت یک تشکیلات منسجم به وجود آمده و برای آن جایگاه و شرح وظایف مدون و مشخصی اعلام شد.
چنانکه واحد بسیج سازندگی در قالب گروه مستقلی با عنوان گروه «بسیج سازندگی » در دفتر مشارکت و بسیج مردمی وزارت جهاد سازندگی فعالیت خود را در زمینه جلب مشارکتهای مردمی، بسیج جوانان، جذب و سازماندهی نیروهای داوطلب مردمی به منظور حفظ و احیای منابع طبیعی، آبخیزداری، عمران و آبادانی روستاها و … در قالب طرحها و پروژههای خاص آغاز کرد و نتیجه این حرکت بسیج و سازماندهی بیش از ۱۰ میلیون نفر از جوانان بوده است که موجب احیای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی و آبخیزداری و تولید هشت میلیون اصله نهال و ۸۰۰ هزار متر مکعب عملیات مکانیکی شده است.
همچنین از سال ۱۳۷۵ به عنوان دستگاه نیرو بر در اجرای طرح همیاران جوان با «سازمان ملی جوانان» همکاری داشته است که در این موضوع نیز بیش از ۵۰۰ هزار نفر روز را در پروژههای عمرانی، آموزشی و اجرایی به کار گرفته است.
فعالیت از این نوع ادامه داشت تا اینکه مقام معظم رهبری طرح بسیج سازندگی را جهت استفاده از نیرو و نشاط جوانان در امر سازندگی و همچنین پر کردن اوقات فراغت آنان از بعد جدیدی در جلسه ۱۳۷۹ در حضور فرماندهان و مسئولان سپاه پاسداران مطرح کرده و خواستار بسیج قشر جوان در عمران و آبادانی مناطق روستایی با همکاری « نیروی مقاومت بسیج » و « وزارت جهاد سازندگی »شدند.
با شیوع ویروس کرونا بسیج سازندگی که تا کنون در همه عرضه فعال بوده مجدد به صحنه آمده و به مردم خدمت رسانی کرد که اطلاع رسانی این خدمات میتواند منجر به دلگرم شدن مردم شده است؛ در همین راستا خبرگزاری طلوع یزد گفتوگویی با سرهنگ مجید صادقی مسئول بسیج سازندگی سپاه الغدیر استان یزد، داشته که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
بسیج سازندگی با چه تفکر و هدفی تشکیل شد؟
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جای خالی یک نهاد خدمترسان در نظام احساس میشد که با تدبیر امام خمینی (ره)، جهاد سازندگی شکل گرفت و شاهد اقدامات شایسته این نهاد بودیم که به مردم شهرها و روستاها خدمت کرده و در دفاع مقدس هم این نهاد با عنوان سنگر سازان بی سنگر به جنگ کمک کرد. در دوران دولت اصلاحات با ادغام جهاد سازندگی و مجموعه کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی تشکیل شد که منجر به لطماتی به محرومیت زدایی در کشور زد، به همین دلیل مقام معظم رهبری دستور تشکیل سازمان بسیج سازندگی را درون مجموعه بسیج صادر کردند و این نهاد در تاریخ دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۹ تشکیل شد.
بسیجیان با عمل خود به مردم نشان میدهند که هنوز هم میتوان بی مزد و منت به آنها خدمت کرد. توصیههای ۹ گانه مقام معظم رهبری به بسیجیان حرکت بسیج سازندگی را به جریان بزرگی تبدیل کرده که مطالبه گر، تسهیل کننده، الگوساز و کمک دهنده به مردم است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان یزد گفت: امروز جهادگران بی ادعا و مخلصانه طلایه داران جبهه سازی خدمت رسانی و محرومیت زدایی هستند که در راستای تحقق اهداف جبهه مقاومت به امت اسلامی خدمت رسانی میکنند.
وی ضمن تاکید بر اهمیت معنویت افزایی و بصیرت افزایی برای نسل جوان، گفت: امروز شجره طیبه بسیج عرصه ای برای پرورش نسل مومن و انقلابی است که ضمن حضور فعال و همه جانبه در عرصه های مختلف، همواره آماده دفاع از انقلاب اسلامی هستند.
وی با بیان اینکه استان یزد مهد پرورش 4000 شهید والامقام بوده است، افزود: امروز نیز جوانان این خطه با اخلاص و روحیه خستگی ناپذیر در قالب گروههای جهادی بسیج فعالانه در عرصه خدمت رسانی به مردم و اقشار محروم فعالیت میکنند.
سرهنگ صادقی با بیان اینکه گروه های جهادی بسیج در هر عرصه ای که موردنیاز کشور بوده است برای کمک به مردم پیشقدم بوده اند، گفت: رزمایش جهادگران فاطمی 17اردیبهشت ماه همزمان با سالروز تاسیس بسیج سازندگی با حضور 200گروه های جهادی در سراسر استان یزد با رمز« فاطمه زهرا(س)»برگزار شد که در ابتدای تشکیل گروههای جهادی، عمدتا فعالیت انها در محور عمرانی بود، اما در حال حاضر گروههای تخصصی جهادی تشکیل که براساس نیاز به مناطق محروم اعزام و به خدمت رسانی میپردازند.
مسئول بسیج سازندگی استان یزد یکی از اقدامات ابتکاری استان یزد را برگزاری قرارگاه جهادی در منطقه محروم شهرستان خاتم ذکر و تصریح کرد: این اقدام ابتکاری برای اولین بار با هدف آشنایی با کار قرارگاهی و همچنین به علت محرومیت منطقه خاتم برگزار تا بتوان به صورت متمرکز هم کار قرارگاهی را تمرین و هم به مشکلات و مسائل این منطقه محروم پرداخت و به همین علت این اردوی جهادی به مدت ۳ روز از تاریخ ۲۰ لغایت ۲۲ اردیبهشت در منطقه خاتم برگزار شد.
بسیج سازندگی استان یزد در دوران شیوع ویروس کرونا چه اقداماتی انجام داده است؟
سرهنگ صادقی اظهار داشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا با توجه به دغدغه و نگرانی که مردم داشتند ضد عفونی معابر، مساجد و خودروهای شهروندان توسط بسیجیان انجام شد، در همان زمان بسیج سازندگی با همکاری ۷۰۰ نیروی بسیجی با کمک ۱۳۳ گروه جهادی 82کارگاه تولید ماسک در استان راهاندازی شد، که نیاز آن زمان تولید ماسک برای رفع مشکل استان بود و روزانه با فعالیت جهادی شاهد تولید 30 هزار ماسک بودیم که با این اقدامات جهادی 5 میلیون ماسک تولید و روانه بازار و کمک بسیار خوبی ازنظر روانی به استان شد.
مسول بسیج سازندگی یزد اظهار کرد: جذب یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال کمکهای خیری برای تهیه مواد ضدعفونی، اقلام بهداشتی و معیشتی، کمک به بیماران کرونایی، حضور در بیمارستان و خدمت رسانی به بیماران به ویژه توسط گروه جهادی طلاب، غسل و تدفین بیماران کرونایی، طرح غربالگری توسط گروههای جهادی از دیگر فعالیت هاست.
رزمایش کمکهای مومنانه هم از نیمه شعبان سال ۹۹ شروع شد و با تشکیل ستاد استانی با مدیریت سپاه، ظرفیتهای موجود در استان شناسایی شده و عملاً توانستیم با استفاده از ظرفیت صنایع مادر، استانداری، سپاه، نمایندگی ولی فقیه در استان، ادارات، ارگانها، دستگاهها، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد علوی و اصناف در سطح استان یزد اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه ما قصد داریم که محرومان را توانمند و درآمدزا کنیم و اشتغال به وجود آوریم بیان کرد: 19 مرحله رزمایش یک اقدام لازم و خوبی بود که به داد مردم محروم رسید و در این اقدام توصیهها و فرمایشات مقام معظم رهبری بسیار کارساز بود.
صادقی با اشاره به اقدامات جهادگران در عرصه آموزش بیان کرد: تهیه و اهدا 200 عدد تبلت به دانشآموزان، 1050 بسته لباس و کفش ورزشی، 1168 بسته جشن تکلیف و 1475 بسته لوازمالتحریر از جمله اقدامات در این بخش بود
در راستای اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی چه اقداماتی انجام شده است؟
مسئول بسیج سازندگی استان یزد اظهار داشت:سازمان بسیج سازندگی یزد در زمینه اقتصاد و اشتغال اقدامات قابلتوجهی انجام داده و برای پیشبرد اهداف خود در این زمینه الگوی موفق و قابل تعمیمی را مورد آزمایش قرار داده است که این الگو در حال حاضر به ثمر رسیده و در حال تثبیت شدن است.
این الگو راهاندازی صندوقهای قرضالحسنه اشتغالزای مردمیار بسیج است که نقش بسزایی در ایجاد کسب و کار ایفا میکند. در این الگو مردم خودشان ایده میدهند، تصمیم میگیرند و ایدهها را اجرا میکنند و ما با آموزش افرادی به عنوان تسهیلگر در کنار مردم هستیم و با تسهیلاتی که از طریق بانکها و ادارات در اختیار مردم قرار میدهیم، از آنها حمایت میکنیم.
وی افزود: مدیریت منابع مالی مردم توسط خودشان از مهمترین اهداف راهاندازی این صندوقها به شمار میرود.
سرهنگ صادقی با تأکید بر اینکه یکی از اهداف بسیج سازندگی کمک به اشتغالزایی در روستاها و مناطق کمتر توسعهیافته است، افزود: در این راستا، در استان یزد بیش از 560 صندوق قرضالحسنه اشتغالزایی بسیج راهاندازی و 32980 نفر عضو شدند و در این زمینه 2228 گروه تشکیل شدکه ایجاد کارگاههای تولیدی زودبازده، اشتغالزایی پایدار در مناطق محروم و حمایت از تولیدات خانگی و صنایعدستی از نتایج تشکیل این صندوقهاست.
وی گفت:سال گذشته مبلغ ۴۸ میلیارد تومان وام قرضالحسنه به متقاضیانی که میتوانستند اشتغال ایجاد کنند پرداخت شده است.
تعریف شما از بسیج سازندگی چیست؟
امروز بسیج سازندگی در محور خدمات جهادی، خدمت رسانی، محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی فعالیت میکند چراکه به فرموده مقام معظم رهبری فقط با انجام فعالیتهای جهادی و انقلابی میتوان پیشرفت جمهوری اسلامی را رقم زد و این اقدامات هم در راستای همین موضوع است. حرکت انقلابی یکی از اصلیترین محورهای فعالیت بسیج سازندگی است که امید است بتوان به کمک آن در راستای محرومیت زدایی عمل کرد.