به بهانه سالروز تولد خواجه نصیر الدین طوسی؛

افتتاح رسمی انجمن ایران شناسی در خانه تاریخی علومی یزد

لینک کوتاه

رئیس دانشگاه امام جواد(ع) یزد از افتتاح رسمی انجمن ایران شناسی در خانه تاریخی علومی یزد به بهانه سالروز تولد خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندس خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری طلوع یزد،داریوش پورسراجیان» در نشست با خبرنگاران ضمن اعلام این خبر، تصریح کرد: این برنامه در واقع یازدهمین نشست از سلسلسه برنامه‌های تجلیل از مفاخر استان یزد است که هر ساله در دانشگاه امام جواد(ع) برگزار می‌شود.

پورسراجیان خاطرنشان کرد: امسال با تغییر تکثیری در این برنامه و در حاشیه افتتاح انجمن ایران شناسی در یزد، یکی از کارآفرینان برجسته استان که در حوزه منابع انسانی توفیقات زیادی داشته‌اند، تجلیل خواهد شد.

فرزانه غلام‌رضایی» عضو انجمن ایرانشناسی و از اساتید دانشگاه در حوزه زبان و ادبیات فارسی نیز با اشاره به اهتمام به موضوع ایرن شناسی طی سال‌های ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۷ با مدیریت مرحوم دکتر «ایرج افشار»، گفت: این فعالیت‌ها با آغاز دوارن دفاع مقدس متوقف و بعد از آن با توجه به گرایش‌های مختلفی که در این زمینه وجود داشت، این فعالیت‌ها از سر گرفته شد و پس از نامگذاری سال ۱۳۶۹ به نام سال فردوسی از سوی یونسکو، شاهد برگزاری کنگره‌های مختلف ایرانشناسی در دانشگاه‌های کشور بودیم.

غلام‌رضایی به شکل‌گیری مراکز ایران شناسی در برخی استان‌ها طی دهه ۷۰ اشاره و بیان کرد: این مراکز پس از تشکیل بنیاد ایران‌شناسی در سال ۱۳۸۰ با مدیریت دکتر حبیبی، بعضاً به صورت مجزا و برخی نیز در کنار بنیاد ایران شناسی به فعالیت خود ادامه دادند.

وی با اشاره به آغاز پذیرش دانشجو در رشته ایران‌شناسی از سوی این بنیاد و در دانشگاه شهید بهشتی از سال ۱۳۸۳، اظهار کرد: اولین دانشگاهی که در استان یزد اقدام به پذیرش دانشجوی ایران‌شناسی در مقطع کارشناسی کرد، دانشگاه میبد بود ولی در عین حال هم اکنون نیز دانشگاه‌های زیادی در کشور به تدریس این رشته نمی‌پردازند.

وی با بیان این که انجمن ایران‌شناسی توسط اساتید بزرگی مانند «ابراهیم پورداوود» در ششم مهر ۱۳۲۴ به عنوان تنها انجمن غیردولتی آن زمان بنیانگذاری شد، گفت: طی سال‌های اخیر احیای این انجمن صورت گرفته و تحت نظر وزارت علوم فعالیت خود را آغاز کرده است که دانشگاه امام جواد(ع) یزد نیز بر آن شده تا شاخه یزد این انجمن را راه اندازی کند.

این عضو انجمن ایران‌شناسی با تبیین این که ایران‌شناسی دارای شاخه‌های متعددی است و نباید آن را در رشته ادبیات خلاصه کرد، گفت: انجمن ایران شناسی یزد به موضوع کلان ایران‌شناسی خواهد پرداخت و از این حیث نیز سالروز تولد خواجه نصیرالدین طوسی از بزرگترین دانشمند ایرانی که در عصر خود جزو نوابغ روزگار در علومی مانند ریاضی، نجمم، پزشکی و معماری بوده و به نام روز مهندس نامگذاری شده است، را به عنوان زمان افتتاح انجمن ایران شناسی یزد انتخاب کرده‌ایم.

«نستوه مهرعلی» مسئول کمیته تاریخی فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد هم در این نشست با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی میراث فرهنگی استان در راستای معرفی تاریخ و فرهنگ یزد، گفت: معتقدیم ایران‌شناسی در جزء جزء زندگی مردم این سرزمین دیده می شود.

وی با ابراز خرسندی از راه اندازی انجمن ایران شناسی در یزد، گفت: امیدواریم با این اقدامات بتوانیم خودمان، فرهنگ‌مان و ایران عزیزمان را بیشتر از گذشته بشناسیم.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید نمایش داده خواهد شد.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply. این سایت توسط ریکپچا محافظت می شود و خط مشی رازداری و شرایط خدمات گوگل اعمال می شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *