تاسیس هنرستان های جوار کارگاهی آینده نگری برای تامین نیروی کار است
یکی از راهکارهای جبران کمبود نیروی کار برای واحدهای تولیدی و کاهش نرخ بیکاری افراد تحصیل کرده در استان تاسیس هنرستانهای جوار کارگاهی است.
به گزارش طلوع یزد به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد: در نشستی با حضور مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان یزد، فرماندار میبد، مدیرعامل شهرک صنعتی جهان آباد و جامعه کارفرمایی و نمایندگان کارگری شهرستان میبد، مسائل و مشکلات صنعت و کارگران این شهرستان بررسی شد.
محمدرضا فلاحتی در این نشست بر تشکیل جلسات سه جانبه گرایی دولت، کارفرمایی و کارگری در تمامی شهرستان ها تاکید کرد و گفت: نشست نمایندگان دولت و جامعه کارفرمایی و نمایندگان تشکلات کارگری در استان و شهرستان ها با هدف بررسی مسائل و مشکلات صنعت و کارگری برنامه ریزی شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد افزود: با توجه به حضور بیش از 23 هزار بیمه شده اجباری در میبد و با احتساب خانواده های آنها، بالغ بر 80 تا 90 درصد شهرستان را جمعیت کارگری تشکیل می دهند؛ همین امر باعث شده مسائل و مشکلات جامعه کارفرمایی و کارگری این شهرستان بیش از پیش مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
وی یکی از راهکارهای جبران کمبود نیروی کار برای واحدهای تولیدی و کاهش نرخ بیکاری افراد تحصیل کرده در استان را تاسیس هنرستانهای جوار کارگاهی دانست و اظهار کرد: در سالهای اخیر کسب مهارت عملی در کنار تحصیل مورد تاکید قرار گرفته و یکی از بهترین راه های آن تاسیس هنرستان در محل کارگاه و کارخانجات است؛ در برخی صنایع فولادی و معدنی این کار انجام شده و دانش آموزان علاوه بر کسب علم، بصورت عملی نیز با رشته تحصیلی خود آشنا می شوند و در پایان می توانند ادامه تحصیل بدهند و یا در محل کارگاه مشغول به کار شوند.
این مقام مسئول استان یزد بکارگیری نیروهای اتباع غیرمجاز در شرکت ها را غیرقانونی اعلام و خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد تاکید قرار دارد، عدم بکارگیری نیروهای اتباع غیرمجاز است؛ همکاران بنده در سطح استان بازرسی های مشترک را انجام می دهند و برای کارفرمایان متخلف نیز مجازات های مالی و بالاتر در نظر گرفته می شود.
فلاحتی فراگیری قوانین کار و آشنایی با مباحث ایمنی را ضروری عنوان کرد و گفت: مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و موسسه کار و تامین اجتماعی زیر نظر مستقیم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت می کنند که کارفرمایان می توانند در صورت تمایل نسبت به برگزاری دوره های آموزشی ایمنی، روابط کار و طرح طبقه بندی مشاغل از طریق این موسسات اقدام نمایند.
در این جلسه تعدادی از کارفرمایان و نمایندگان کارگری، نظرات خود را در حوزه بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور، مسکن کارگری و آموزش ایمنی و بهداشتی مطرح کردند.
فلاحتی در پایان این نشست گفت: این مسائل و مشکلات جمع بندی شده و ما سعی خواهیم کرد با کمک عزیزان در استان بخشی از این مشکلات را حل و فصل کنیم.